Činimo traženje posla zabavnim i lakšim!

Nemojte da guglate kako se piše motivaciono pismo.

Mi smo regruteri, znamo sve trikove. Dobićete više od običnog pisma jer ćete ostaviti nezaboravan prvi utisak!

83%

regrutera ČITA motivaciona pisma

svaki 3.

klijent uz CV naručuje i motivaciono pismo

85%

naših klijenata je pozvano na intervju nakon što su poslali motivaciono pismo

400+

napisanih motivacionih pisama u prethodne 3 godine od strane Minute do posla

3x

više intervjua imaju ljudi nakon što izvedemo magiju sa motivacionim pismom

Niste od onih koji šalju motivaciono pismo?

Zamislite da Vaš CV služi kao karta, a motivaciono pismo kao ključ koji otvara vrata ka Vašoj budućoj karijeri. Ovo nije samo puko pisanje slova na papiru.

Vaše motivaciono pismo je poziv na akciju, prilika da zainteresujete buduće poslodavce i da se izdvojite iz gomile drugih kandidata.

Mi znamo šta regruteri traže!

Nakon intervjua sa više od 3000 ljudi, duboko razumijemo šta regruteri traže u motivacionom pismu. Bez obzira na fazu karijere u kojoj se nalazite, motivaciono pismo je vaša prilika da se istaknete, možda čak i više nego vaš CV. Zato ćemo se pobrinuti da vaše motivaciono pismo bude nešto što će regruteri zapamtiti. I sami ćete biti u fazonu “Da li sam ovo stvarno ja?!”

Kome je potrebno motivaciono pismo?

Ako vaše trenutno motivaciono pismo liči na prepričani CV i predstavlja priču o vama, umjesto o poslodavcu, pripremite se za trenutak samoispitivanja – možda ste propustili ključne prilike koje su vam mogle promijeniti život!?

Bez obzira da li se u oglasu traži motivaciono pismo, ako želite da se istaknete već u prvom krugu selekcije, motivaciono pismo je za vas!

Šta tačno dobijate ako poručite izradu motivacionog pisma?

Nećemo prepričavati vaš CV jer to je dosadno i takva pisma niko ne čita. Istaknućemo vaša postignuća umjesto dosadnih opisa zaduženja, uz autentične rečenice koje će zvučati originalno i skroz u vašem stilu.

Motivaciono pismo mora biti unikatno da bi bilo pročitano. Zato ne koristimo iste obrasce jer svaka karijera je jedinstvena na svoj način, i svaki poslodavac želi da čuje nešto što dosad nije čuo.

Ovo sigurno već znate – kod nas nema copy-paste. Pisma pišemo mi, ne chatGPT!

Poziv na intervju će doći mnogo brže nego sa standardnim motivacionim pismom koje ste dosad preuzimali sa neta. Zato i nije davalo rezultate 🙂 

Vaše motivaciono će biti gotovo za 2 radna dana, a po potrebi (i uz doplatu:) ) možemo da radimo i brže

Kako nastaje vaše motivaciono pismo?

  1. Popunite zahtjev za motivaciono pismo.
  2. Mi ćemo vam poslati naš upitnik kako bismo formulisali jedinstvenu ponudu. Nakon što popunite upitnik, uplaćujete fakturu i počinje prva faza koja traje 15-20minuta. To je ujedno najvažnija faza, pa su iskrenost i transparentnost od ključnog značaja za uspješnu saradnju. Ovaj korak je važan jer želimo da otkrijemo vaše priče, ambicije i ono što vas čini jedinstvenim. 
  3. Umjesto da se sami bavite istraživanjem kompanije i tržišta, mi to radimo za vas. Želimo da razumijemo kontekst u kojem želite napredovati kako bismo vaše motivaciono pismo prilagodili toj situaciji. Ova faza traje 60-120 minuta i veoma je važno da blagovremeno podijelite sa nama sve ključne informacije koje će nam olakšati istraživanje
  4. Oblikujemo vaše motivaciono pismo tako da odražava vašu ličnost i ciljeve. Ne želimo da imate samo „još jedno pismo“, već motivaciono pismo koje jasno komunicira vašu strast i odlučnost. Ova faza traje 60-180 minuta u zavisnosti od dužine radnog iskustva, broja projekata i generalno godina iskustva.
  5. Dizajniramo pismo tako da bude u skladu sa dizajnom CV-a kako biste ostavili utisak jakog ličnog brenda, koji će definitivno privući pažnju regrutera.
  6. Naša saradnja nije završena nakon prvog nacrta. Vođeni vašim sugestijama, vršimo reviziju kako bismo bili sigurni da vaše motivaciono pismo savršeno odražava vaše želje i potrebe. Znači, ne stajemo dok ne budete skroz zadovoljni!

Nakon što prođemo sve ove faze, dobijate motivaciono pismo u pdf-u spremno za slanje, kao i otključanu verziju u PowerPointu.

FAQ

Pa, to zavisi od same namjene motivacionog pisma (praksa, posao, stipendija, razmjena…), kao i od godina iskustva, broja stranica, kompleksnosti industrije… Ne bi bilo pošteno da svi plaćaju isto, zar ne? Zato ćemo prvo pogledati šta imate i onda ćemo vam reći koliko će koštati. Ali otprilike, cijena je između 25 i 50 eura + pdv.

Pišemo na crnogorskom / srpskom, hrvatskom, engleskom, italijanskom ili njemačkom jeziku.

Da, imamo posebne cijene za pakete usluga, a motivaciono pismo uglavnom kombinuju sa izradom CV-a, Linkedin profila, pripremom za razgovor za posao ili konsultacijama za razvoj i promjenu karijere. 

Plaćanje se vrši uplatom po fakturi. Ako ste iz Crne Gore fakturu plaćate u najbližoj banci ili pošti, a za korisnike iz inostranstva preporučujemo uplate preko Wise platforme. Takođe, naše usluge možete poručiti i platiti u 12 mjesečnih rata preko Patreona.

U prvih 30 dana možete da nam se javite za bilo kakvu korekciju u tekstu. Svakako, uz motivaciono dobijate i priručnik kako da to uradite samostalno, i nakon što istekne 30 dana.

Odlično pitanje! Motivaciono pismo je ključni dio vaše prijave, i pravi razlika između toga da li ćete biti primljeni ili odbačeni. Mi smo profesionalci sa bogatim iskustvom u oblasti regrutovanja, i znamo kako da napišemo motivaciono pismo koje će vas izdvojiti iz mase.

Osim što štedi vaše vrijeme i energiju, plaćanjem za naše usluge dobijate pristup našem dubokom razumijevanju regrutera i tržišta rada. Naše iskustvo vam pomaže da odgovorite na ključna pitanja poslodavca i privučete pažnju svojim jedinstvenim kvalifikacijama.

Rezultat? Veće šanse da dobijete posao koji želite i da odmah postignete bolje uslove plaćanja. Dakle, plaćate za naše stručno znanje, uloženo vrijeme i profesionalnu uslugu. Ako smatrate da to možete postići sami – svaka čast! To znači da smo na pravom putu ka ispunjenju naše misije da traženje posla bude zabavno i lako za svakoga! 🙂

Vaša želja je za nas zapovijest! Radimo sve vrste motivacionih pisama – za stipendije, razmjene, prakse ili zaposlenja. Dovoljno je da nam pišete, i sve ćemo se dogovoriti!